• ŠKD a ŠJ budú v prevádzke od 3. 9. 2021

          • V prípade, že máte záujem o stravu, musíte sa prihlásiť  do 31. 8. 2021  v čase 8.00 hod do 12.00 hod, alebo 2.9. od 8.00 do 10.00 hod osobne alebo telefonicky u vedúcej ŠJ na t. č. 4356550, kde jej uvediete dátum, od ktorého dňa sa bude dieťa stravovať. Od 2. 9. budú distribuované zápisné lístky do ŠJ prostredníctvom žiakov, ktorí si ich vyzdvihú u triednych učiteľov.

            Úhrada stravného od septembra :

            1. Ak si rodič uplatňuje daňový bonus: 

            I. stupeň 1,90 €          II. stupeň  1,98 €

            2. Ak si rodič neuplatňuje daňový bonus (predložil čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového bonusu)

            I. stupeň 0,75 €     II. stupeň 0,75 €

             

          • Zisťovanie záujmu o antigénové samotesty

          • Prosíme, rodičov , aby záujem o antigénové testy nahlásili cez Edupage triednej učiteľke najneskôr do 26. 8. do 10.00 hod Text: Mám záujem o antigénové samotesty . Meno žiaka. Trieda.

            Ministerstvo školstva na začiatku školského roka 2021/2022 poskytne antigénové samotesty na domáce použitie tým žiakom základných škôl, špeciálnych základných škôl, stredných škôl a špeciálnych stredných škôl, ktorých rodičia prejavia záujem o takýto druh samotestov, za účelom udržania bezpečného prostredia v školách. Takúto možnosť majú aj tí žiaci, ktorí sú zaočkovaní a aj tí žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19, pokiaľ ich rodičia o ne prejavia záujem. Vo všetkých prípadoch je testovanie domácimi antigénovými samotestami dobrovoľné a bezplatné.

            Každý žiak, ktorého rodič prejaví záujem, dostane 1 balenie, ktoré obsahuje 25 ks testov na domáce samotestovanie a 25 ks sterilných odberových tyčiniek. Pokiaľ sa rodič rozhodne využiť možnosť domáceho antigénového samotestovania, odporúčame ho realizovať v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy alebo v prípade, že žiak prejavuje niektorý z príznakov ochorenia COVID-19.

            Harmonogram pre realizáciu testovania domácimi antigénovými samotestami

            1.    Od 23. 8. 2021 do 26. 8. 2021 škola zistí záujem o domáce antigénové samotestovanie medzi rodičmi (napr. prostredníctvom EDUPAGE, eškola)

            2.    Od 26. 8. 2021 škola požiada odbor školstva na okresnom úrade v sídle kraja o vydanie príslušného počtu balení samotestov. Škola môže požiadať len o presný počet samotestov, Nemôže požiadať o viac balení samotestov. Jeden žiak má nárok na 1 balenie samotestov.

            ·         Od 30. 8. 2021 škola vyzdvihne požadovaný počet balení samotestov na príslušnom odbore školstva okresného úradu v sídle kraja. Škola je povinná na vyžiadanie okresného úradu preukázať počet rodičov, ktorí prejavili záujem o antigénové samotestovanie. (napr. informáciou z EDUPAGE alebo eškoly).

            3.    Od 31. 8. 2021 škola informuje rodičov o presnom dátume výdaja samotestov. Rodič pri preberaní samotestov škole podpíše „Odovzdávací a preberací protokol antigénových samotestov na domáce použitie a návod na použitie“, ktorým prehlási, že samotesty nebudú použité na iný účel ako na samotestovanie žiaka.

             

            Pri vykonávaní testu žiak postupuje podľa pokynov výrobcu testu a návodu zverejneného Ministerstvom zdravotníctva SR.

            Návod na použitie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf

            Sprievodca pre samotestovanie

            https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/Sprievodca-samotestovanie-Covid-19.pdf

             

          • Vitajte v novom školskom roku

          • Slávnostné otvorenie šk. roku bude 2. 9. 2021 od 8.00 do 9.00  hod 

            Vo štvrtok  všetkých žiakov srdečne pozývame o 8. 00 hod  na otvorenie školského roku 2021/22 na školské ihrisko (v prípadne zlého počasia do tried). Prineste si prezúvky. Do prváckej triedy  z dôvodu hygienických opatrení bude môcť ísť so žiakom  len jeden zákonný zástupca.  Pred  vstupom do areálu je povinný zákonný zástupca  odovzdať  elektronicky cez Edupage alebo fyzicky vypísané a podpísané tlačivo Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Viac na stránke  https://www.minedu.sk/skolsky-semafor/ .

             

             

          • Zmena v stravnom od nového školského roku

          • Viac na: https://www.upsvr.gov.sk/socialne-veci-a-rodina/dotacie-pre-deti/poskytovanie-dotacii-na-stravu-v-novom-skolskom-roku-2021-2022.html?page_id=1102173

            Ak spadáte do okruhu  rodičov oprávnených detí ( ak to neviete, poradia vám na ÚPSVaR v Považskej Bystrici) a neuplatňujete si nárok na daňový bonus, doluuvedené čestné vyhlásenia vyplnené a podpísané odovzdajte do konca júla 2021 na OÚ v Dolnej Marikovej , pani Anne Rosíkovej.

            Právne úpravy od nového školského roku 2021/2022 prinášajú nasledovné zmeny v poskytovaní dotácií na stravu:

            • ukončenie plošného poskytovania dotácií na stravu v ZŠ a poslednom ročníku MŠ a doplnenie novej skupiny detí, ktoré majú nárok na poskytnutie dotácie. Novou skupinou detí, na ktoré bude možné poskytnúť dotáciu na stravu sú deti, ktoré žijú v domácnosti, ktorej členovia si neuplatnili, alebo nemohli uplatniť nárok na daňový bonus. V nadväznosti na uvedené dochádza k zmene okruhu oprávnených detí dotácia sa poskytuje:
              • v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona o dotáciách na každé dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a v  MŠ alebo v ZŠ je najmenej 50 % detí z domácností, ktorým sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
              • v zmysle § 4 ods. 3 písm. b) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi (ďalej len „dieťa v HN“) alebo ktorej príjem je najviac vo výške životného minima (ďalej len „dieťa v ŽM“)
              • v zmysle § 4 ods. 3 písm. c) zákona o dotáciách na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník MŠ alebo ZŠ a žije v domácnosti, v ktorej si ani jeden člen domácnosti neuplatnil na toto dieťa nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s ním v domácnosti podľa osobitného predpisu* (ďalej len „deti bez daňového bonusu), táto skutočnosť sa žiadateľovi podľa § 4 ods. 4 preukazuje čestným vyhlásením.

             

          • 5.-7. ročník návrat do školy

          • Od 17.5. 2021 sa budú v školách vyučovať prezenčne všetci žiaci školy podľa pôvodného rozvrhu zo septembra.

            Zároveň vedúca ŠJ oznamuje stravníkom 5. 7. ročníka, ktorí chcú stravu už od pondelka,  aby sa opäť prihlásili u nej telefonicky v piatok 14. 5. 2021  do 14.00 hod alebo v pondelok 17. 5.  do 7.30 hod ráno.

            Pri návrate roč. 5.-7. predložia čestné prehlásenie o bezinfekčnosti Príloha 4. Najjednoduchšie je ho odoslať z Edupage - Žiadosti a vyhlásenia. Kto ho nepodá elektronicky, musí ho dieťa v pondelok priniesť vytlačené a podpísané aspoň jedným zákonným zástupcom. Testy sa nevyžadujú.

          • Žiaci už nepotrebujú negatívny test pri návšteve školy

          • Platí to  pre 8. a 9. ročník. Žiaci  5., 6. a 7. ročníka zatiaľ zostávajú ešte doma.

            Oznam na stránke minedu.sk

            Dátum: 29.04.2021

            Priaznivá epidemiologická situácia umožňuje uvoľniť ďalšie opatrenia v školstve. Testy na Covid-19, ktorými sa žiaci a ich rodičia doposiaľ preukazovali pri návšteve školy od dnešného dňa už nie sú potrebné. Vláda navyše schválila nové pravidlá, podľa ktorých režim bez preukazovania sa testom pri ceste do školy a späť platí aj v nasledujúcom týždni od 3. mája 2021.

          • Matematická olympiáda a Pytagoriáda

          • Dňa 31. marca 2021 sa uskutočnilo okresné kolo 70. ročníka Matematickej olympiády, v ktorom náš žiak, Jakub Gabko zo 6. A obsadil vynikajúce 1. miesto.

            V dňoch 13. – 14. apríla 2021 sa uskutočnilo okresné kolo Pytagoriády online formou.

            Patrik Slávik z 3. A obsadil výborné 4. miesto.

            Tamarka Hrkotová z 3. A obsadila 12. miesto zo 41 súťažiacich kategórie P3 v okrese.

            Lívia Haradzínová z 5. A obsadila 16. miesto z 50 súťažiacich kategórie P5 v okresnom kole.

            Jakub Gabko zo 6. A obsadil 12. miesto z 32 súťažiacich kategórie P6 v okrese.

            Všetkým našim riešiteľom blahoželáme.

          • Usmernenie rodičom

          • Ak zostane Vaše dieťa v karanténe alebo je pozitívne na COVID19, musíte to ihneď oznámiť škole.

             Od 19. apríla 2021 je povinnosťou každej materskej, základnej i strednej školy nahlasovať na dennej báze počty detí/žiakov, ktorí sa zúčastňujú vyučovania v prezenčnej forme podľa pokynov na stránke https://covid2021.iedu.sk/. Súčasťou dotazníkov sú aj počty žiakov, ktorí sú doma z dôvodu karantény či pozitivity na COVID

            Tieto informácie sú potrebné pre zabezpečenie bežného chodu škôl, pre monitorovanie situácie v danom okrese či meste a predchádzanie vzniku ohnísk.

             

          • Nástup 8. a 9. ročníka do školy

          • Od pondelka 19. 4. 2021 nastupujú na prezenčné vyučovanie aj ôsmaci a deviataci. 

            Pri nástupe musí  aspoň jeden rodič odovzdať čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a preukázať sa platným negatívnym testom na COVID (prípadne dieťa ukáže ráno kópiu testu). Test musia mať urobený aj žiaci 8. a 9. ročníka a tiež sa ním preukážu.  Toto možno urobiť aj jednoducho cez Edupage v časti Žiadosti a vyhlásenia - pridať žiadosť/vyhlásenie, Vybrať vyhlásenie o bezinfekčnosti  vyplniť a nahrať fotografiu alebo printscreen obrazovky - kliknúť hore na podať novú žiadosť/ vyhlásenie a je hotovo. 

          • 2 % z dane

          • Rodičovské združenie 

            Tak ako každý rok, i v tomto období môžete darovať našej škole 2% z vašich daní, za čo vám naše rodičovské združenie i celá škola budeme veľmi vďační. Tlačivo prikladáme.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Elektronická prihláška je v sekcii ŽIACI A RODIČIA  

             Milí prváčikovia a rodičia, od 1. do 15. apríla sa môžete prihlasovať do 1. ročníka na plnenie povinnej školskej dochádzky. Z dôvodu nepriaznivej epidemiologickej situácie sa zápis neuskutoční v našej škole, ale prostredníctvom elektronickej prihlášky na  stránke školy v sekcii Žiaci a rodičia. 

            V tomto roku riaditeľ základnej školy rozhoduje iba o prijatí žiaka do školy. Pokiaľ chcete dochádzku odložiť o jeden rok, je potrebné aby ste sa obrátili na riaditeľku MŠ, v ktorej by dieťa pokračovalo a priložili potrebné požadované  doklady uvedené v priloženom usmernení .  

          • Oznam pre žiakov v karanténe

          • I v prípade negatívneho PCR testu, celú dobu karantény musíte dodržať.

            Účinnosť vyhlášky: 8. február 2021    • Štrnásťdňová izolácia s RT-PCR testovaním najskôr na ôsmy deň sa bude uplatňovať aj v prípade úzkych kontaktov pozitívne testovaných osôb. Štrnásť dní sa začína počítať od posledného kontaktu s pozitívnou osobou. Táto lehota platí aj v prípade, že výsledok vášho testu je negatívny, a to z dôvodu, že sa u osôb ešte môžu prejaviť klinické príznaky. Štrnásťdňovú izoláciu je potrebné dodržať aj v prípade, že osoby sú bezpríznakové a bez testovania. Ak sa u nich klinické príznaky prejavia, o termíne ukončenia karantény rozhoduje ošetrujúci lekár.

          • Do piatku zostávame bez zmeny

          • Do piatku pokračujú prvostupniari v prezenčnom vyučovaní v škole bez obmedzení. Zmeny nastávajú, podľa terajšieho rozhodnutia ministra školstva až od 8.3.2021, kedy by mali nastúpiť iba žiaci, ktorých obaja rodičia chodia do práce. Priebežne budeme informovať o prípadných zmenách a doplneniach.

          • Oznam

          • Možnosť prezenčnej výučby v materských školách a na prvom stupni základných škôl bude zachovaná pre deti rodičov, ktorí musia pracovať z  pracoviska.

            Do tejto kategórie nepatria len zamestnanci kritickej infraštruktúry, ale aj policajti, predavači a predavačky, učitelia v materských školách, na prvom stupni základných škôl, cestári, zamestnanci odpadového hospodárstva, technických služieb a podobne. „Pre týchto rodičov budú otvorené MŠ a prvý stupeň ZŠ aj naďalej. Rozhodnutie ministra upravujúce tento fakt a potvrdenie o tom, že daní zamestnanci nemôžu svoju prácu vykonávať z domu čoskoro pribudne na webe ministerstva www.minedu.sk. Zákonný zástupca toto potvrdenie následne odovzdá škole,“

            Stravu v ŠJ  v prípade, že dieťa zostáva doma, si odhláste prosím ráno do 7.30 hod na t. č. 0424356550

            V platnosti naďalej ostáva, že jeden zákonný zástupca žijúci s dieťaťom v spoločnej domácnosti musí mať negatívny test nie starší ako 7 dní. 

             

             

          • Harmonogram testovania v sobotu 6. 2. 2021

          • Miesto: Kultúrny dom v Dolnej Marikovej

            8.00 – 9.30 hod.         - testovanie po jednom zo zákonných zástupcov detí navštevujúcich  materskú školu a 1. stupeň základnej  školy v Dolnej Marikovej

                                                        -  testovanie personálu MŠ, ZŠ, Šj v Dolnej Marikovej

                                             

            9.45 – 11.15 hod.      - testovanie po jednom zo zákonných zástupcov detí navštevujúcich  materskú školu a1. stupeň základnej  školy v Udiči

                                                        -  testovanie personálu MŠ, ZŠ, Šj v Udiči  

             

            11.30 – 12. 15 hod. -  testovanie po jednom zo zákonných zástupcov detí navštevujúcich  materskú školu v Hatnom + personál

                                                       -  testovanie študentov posledných ( končiacich ) ročníkov stredných škôl

             

            12. 30 – 12. 45  hod. -  testovanie na voľno

    • Kontakty

      • Základná škola, Dolná Mariková 470
      • 042/4356173, 0907920541
      • Dolná Mariková 470, 018 02 Slovakia
      • 36125822
      • Mgr. Ivana Markovičová
      • vedúca ŠJ Marcela Opoldíková 0424356550
      • 0951422528
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje