• Deň vody

          • Pri príležitosti Dňa vody 22. 04. 2024 sme na našej škole uskutočnili viaceré aktivity, ktorými sme si pripomenuli, aká je voda dôležitá a nenahraditeľná pre náš život. Žiaci z viacerých tried prišli v tento deň do školy v modrom oblečení. Ďalší sa zase zapojili do literárnej súťaže a vytvorili básne na tému voda. Z 2.A mali najkrajšiu báseň Radka Jarošincová a Emka Zálešáková, triedy 3.A a 4.A pracovali skupinovo, najkrajšiu báseň vytvorili Simonka Sláviková, Ondrejko Kosák, Paulínka Čabalová, Martinka Šamajová a Jakubko Sámson. V 5.B sa básničky najviac vydarili Adrianke Milákovej, Sárke Zálešákovej a Ľubkovi Tichému.

          • Veľkonočné aranžovanie

          • Dňa 27.03.2024 sa zapojili naše žiačky do aranžérskej súťaže s názvom Veľkonočné aranžovanie, ktorú organizovalo CVČ v Považskej Bystrici. Súťažili v dvoch kategóriách. V 1. kategórii súťažila Natália Kosáková a do 2. katégórie sa zapojili Paulína Remišová, Monika Ščotková a Sarah Miklošová. Na krásnom druhom mieste sa umiestnila Paulína Remišová. Všetky aranžmány boli krásne. Dievčatá predviedli hotové umelecké diela. Ďakujeme za reprezentáciu školy a výherkyni blahoželáme!

          • Deň narcisov v našej škole 18. 4. 2024

          • Liga proti rakovine realizuje opäť v apríli charitatívnu akciu  Deň narcisov. Aj naša škola sa prostredníctvom združenia rodičov do nej každý rok zapája. Vybraní žiaci 9. ročníka  budú vo štvrtok spolu s pedagogickým dozorom a predsedníčkou nášho RZ Bc. Zuzanou Hladkou  chodiť po škole a našej obci a za dobrovoľný príspevok do zbierky rozdávať narcisy. Ďakujeme každému, kto sa zapojí a prispeje na dobrú vec.

          • Zápis do 1. ročníka

          • Usmernenie  ministerstva školstva k zápisu je na  :  https://www.minedu.sk/data/att/b82/29181.760793.pdf

            Pripomienka : Pokiaľ sa zápisu nezúčastnia obaja zákonní zástupcovia,  musia vyplniť prílohu, ktorá sa nachádza v usmernení - v pokynoch.

          • Pozývame do 11. ročníka súťaže ENGLISHSTAR

          • Milí žiaci, vážení rodičia!

            11. ročník medzinárodnej jazykovej súťaže Englishstar pre žiakov základných škôl bude prebiehať na celom Slovensku 25. apríla 2024. Registrácia žiakov na našej škole bude prebiehať do 10. apríla 2024. Výška štartovného je 6,50 eur na jedného žiaka. Bližšie informácie o súťaži môžete nájsť na stránke www.englishstar.sk. Do súťaže sa žiaci môžu prihlásiť u svojich vyučujúcich anglického jazyka. V prípade neúčasti prihláseného žiaka na súťaži nie je možné štartovné vrátiť, je však možné zaradiť do súťaže náhradníka.

            LET YOURSELF SHINE! :-)

          • Midi COOL VOLLEY

          • V dňoch 29. 02. a 05. 03. 2024 sa naše žiačky a žiaci 6. - 9. ročníka zúčastnili súťaže vo volejbale. Dievčatá aj chlapci bojovali statočne a ďakujeme im za účasť.

          • 2% z dane pre naše rodičovské združenie

          • Milí rodičia a priatelia našej školy, 2% z daní môžete darovať nášmu rodičovskému združeniu aj tento rok, prostredníctvom tlačív, ktoré sme rozdali Vašim deťom. (Zber tlačív v škole je do 25. 4. ) Poukázať 2 % môžete aj individuálne do konca apríla aj prostredníctvom daňových priznaní.  Ďakujeme Vám všetkým za podporu. Tlačivo je v prílohe.

          • Hviezdoslavov Kubín školské kolo

          • Dňa 23. 01. 2024 nám naši žiaci predviedli svoje recitačné schopnosti v školskom kole súťaže Hviezdoslavov Kubín. Súťažili v troch kategóriách a umiestnili sa takto:

            I. kategória (2. - 4. ročník): 1. miesto poézia Simonka Sláviková, 3.A, 2. miesto poézia Jarko Kušnierik, 2.B a 3. miesto poézia Emka Zálešáková, 2.A

            II. kategória (5. - 6. ročník): 1. miesto próza Sárka Zálešáková, 5.B, 2. miesto poézia Simonka Patáčiková, 5.B

            III. kategória (7. - 9. ročník): 1. miesto próza Eliška Gardianová, 8.A,  2. miesto próza Martin Šarlaj, 8.A

            Výhercom blahoželáme a držíme palce na okresnom kole.

          • Pytagoriáda

          • V dňoch 12.12. a 13. 12. 2023 sa konalo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Úspešní riešitelia:

            3. ročník: M. Hamár 26 b, O. Kosák 26 b, S. Sláviková 25 b, S. Brídzik 25 b, L. Kosák 24 b

            4. ročník: P. Čabalová 21 b

            7. ročník: K. Jurík 20 b

            8. ročník: J. Mišíková 16 b

          • Šaliansky Maťko

          • Dňa 12. 12. 2023 sa uskutočnilo školské kolo recitačnej súťaže v prednese povesti – Šaliansky Maťko. Zúčastnili sa žiaci z I. a II. kategórie a umiestnili sa takto:

            I. kategória (2. – 3. ročník): 1. miesto S. Brídzik, 3.A, 2. miesto E. Zálešáková, 2.A a 3. miesto N. Jurenová, 2.B

            II. kategória (4. – 5. ročník): 1. miesto S. Mišíková, 5.A, 2. miesto V. Sámsonová, 4.A a 3. miesto S. Zálešáková, 5.B

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a umiestneným blahoželáme!

          • Súťaž Čaro Vianoc

          • Dňa 14.12.2023 sa konala aranžérska súťaž ČARO VIANOC v CVČ Považská Bystrica. Našu školu reprezentovali 3 žiačky v kategórii B (žiacky 6.- 9.ročníka). Deana Kolcunová, Laura Paholíková a Paulína Remišová tvorili stolový aranžmán. Úspešne sa umiestnila na krásnom 3. mieste žiačka Paulína Remišová. Všetkým súťažiacim ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Vianočné trhy

          • Dňa 13.12.2023 sme rozvoňali chodby našej školy vôňou punču, čerstvo upečených oblátkov a medovníkov. Ohromili nás rozmanitosť, krása a množstvo výrobkov, ktoré si prichystali pani učiteľky so svojimi žiakmi. Zapojili sa najmä naši menší žiaci z prvého stupňa, piataci a ôsmaci a všetci hrdo ponúkali výsledky svojej tvorivej činnosti. A veru, bolo z čoho vyberať. Ďakujeme za toto príjemné popoludnie naplnené vianočnou náladou, úsmevmi a spoluprácou pani riaditeľky, pani zástupkyne, pani učiteliek, členov rady školy, rodičov a detí. 

          • Vianočné tvorivé dielne

          • V stredu 06. 12. 2023 sme sa v našej škole všetci spolu naladili na vianočnú atmosféru. Ráno žiakov jednotlivých tried potešil Mikuláš so svojimi pomocníkmi čertom a dvomi anjelmi - našťastie, všetci tento rok poslúchali, preto si mohli vychutnať sladkú nádielku. Ani čert však nebol celkom bez práce a tých, ktorí boli trošku nezbední, aspoň začiernil na tvári.

            V popoludňajších hodinách sme spolu s rodičmi rozvíjali svoju vianočnú tvorivosť - na jednotlivých dielničkách sme si mohli vyrobiť vianočné pozdravy, taštičky na darčeky, venčeky, anjelikov a obrázky na zavesenie s vianočnou tematikou. Vyrobené ozdoby a darčeky potešili nielen nás, budú čakať pod stromčekom aj na mnohých našich blízkych.

          • XIX. Školský ples

          • 13. 1. 2024 o 19.00 hod v KD v Dolnej Marikovej

            Poriadateľ: Rada školy pri ZŠ Dolná Mariková        Cena vstupenky: 35 €

            Do tanca hrá skupina MELODY

            V cene vstupenky je aperitív, večera, kapustnica ,1/2 l vína na osobu, káva so zákuskom, tombola

            Vstupenky sú v predpredaji  u p. Boženy Zemančíkovej 0907920524 a u p. Martiny Šarlayovej 0910953750

          • Florbal

          • V dňoch 29. 11. a 01. 12. 2023 našu školu úspešne reprezentovali dievčatá a chlapci z tried 6.A, 7.A, 8.A a 9.A na súťaži vo florbale v Považskej Bystrici.

          • Aktivity v predvianočnom období

          • 1. Zbierka pre seniorov - Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok

                - posledný zber 1.12.2023

            2.  Predaj srdiečok - pre  Maják nádeje - začiatkom decembra

            3. Mikuláš - 6. 12. 2023 - ráno v triedach

            4. Vianočné tvorivé dielne s kapustnicou - 6. 12 . 2023 od 13.30 hod do 16.00 hod

            5. Vianočné školské trhy  s maľovaním perníkov - 13. 12. 2023 od 14.00 hod 

          • November - mesiac prevencie patologických sociálnych javov

          • V spolupráci s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny, Oddelenie podpory a ochrany detí pred násilím v Považskej Bystrici, Krajským riaditeľstvom policajného zboru v Trenčíne a Oddelením koordinácie a programov prevencie kriminality kancelárie ministra vnútra SR na regionálnej úrovni Trenčín sa žiaci tried VI. A a VII. A zúčastnili 3. 11. 2023 prednášky spojenej s besedou na tému Šikana a kyberšikana. Žiaci VIII. A triedy sa zúčastnili prednášky spojenej s besedou 8. 11. 2023 na tému Obchodovanie s ľuďmi. Žiakom IX. A triedy bola prezentovaná téma Radikalizácia a extrémizmus. Prednášajúce Ing. Ivana Kmošenová, Kpt. Mgr. Ingrid Krajčíková a Ing. Edita Kristínová predstavili žiakom aktuálne témy na vysokej ľudskej a odbornej úrovni a zároveň ocenili aktívny prístup a korektné správanie žiakov počas besedy. Ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu!

          • Výchovný koncert

          • Dňa 15.11.2023 sa na našej škole konal výchovný koncert s názvom Čo je veľa, to je veľa, ktorý organizovalo Občianske združenie Škola Života. Tento motivačný program bol venovaný problematike medziľudských vzťahov, šikany a intolerancie. Formou piesní, hudby, videoprojekcií a komunikácie so žiakmi umelci Jaro Gažo (spevák skupiny Arzén, muzikálový spevák) a Juraj Jaroščiak (hudobný producent, gitarista a spevák) poukázali na zvyšujúce sa násilie, agresivitu a extrémizmus v našej spoločnosti. Všetci sme sa výborne zabavili, niektorí žiaci si dokonca zatancovali na melódiu záverečnej piesne Čardáš dvoch sŕdc. Ďakujeme!

          • Hovorme o jedle

          • Pri príležitosti Svetového dňa potravín sa žiaci našej školy zapojili do XI. ročníka súťažno-vzdelávacích aktivít  „Hovorme o jedle“, ktoré každoročne vyhlasuje Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora. Počas predposledného októbrového týždňa si deti z 2.A, 2.B, 4.A, 8.A a 9.A triedy prostredníctvom rôznych aktivít rozšírili svoje vedomosti  o správnom stravovaní. Učebne sa počas vyučovacích hodín  zmenili na záhradu plnú farebného ovocia a zeleniny, z ktorých deti na tanieroch „maľovali“ chutné obrázky. Tiež na cukrársku dielňu, kde predviedli svoje šikovné ruky pri príprave koláčov, na farmu, kde  riešili „mliečne“ matematické úlohy i na jarmok, na ktorom mali možnosť ochutnať netradičné potraviny. Všetky aktivity boli zaslané do súťaže vo forme prezentácie a zostáva len počkať na ich vyhodnotenie. Tak nám, prosím, držte palce.

    • Kontakty

      • Základná škola, Dolná Mariková 470
      • 042/4356173, 0907920541
      • Dolná Mariková 470, 018 02 Slovakia
      • 36125822
      • Mgr. Ivana Markovičová
      • vedúca Marcela Opoldíková 0424356550
      • 0951422528
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje