• Oznam

          • Návrat do škôl  - zmena

            Na základe rozhodnutia MŠ SR od 11.1. 2021 do 15.1. 2021 bude vyučovanie aj  v našej škole prebiehať aj v roč. 1.- 4. len dištančnou formou z domu.  Nástup žiakov do školy bude závisieť od vývinu pandemicej situácie.

            Plánovaný návrat podľa ministra školstva by mal byť pre 1. stupeň od 18. 1. 2021 s pretestovaním rodičov a zamestnancov. Od 11. do 18. januára bude vyplácaná pandemická OČR.

            Od 18.1. otvorené budú materské školy, obnoví sa aj vyučovací proces pre prvý stupeň základných škôl a špeciálne školy.  Rezort školstva odporúča pretestovať rodičov aj zamestnancov. Rodičia naďalej môžu v tomto čase ospravedlniť dieťa na 5 vyučovacích dní po sebe. V prípade potreby tak môže žiak ostať doma až do konca lockdownu. Druhý stupeň základných škôl a stredné školy pokračujú vo vzdelávaní dištančne.

             

            Klasifikácia

            Termín na vyskúšanie a hodnotenie za prvý polrok sa predlžuje do 31.3.2021. Ak je to treba, do tohto termínu je možné žiaka hodnotiť, známku zapísať do prvého polroka a uzavrieť konečnú známku.

            Testovanie 5 a Testovanie 9 Testovanie 5 sa ruší. Testovanie 9 sa uskutoční v termíne 9. a 10. júna s náhradnými termínmi 24. júna a 25. júna.

             Prijímacie skúšky  sa budú konať v prvom termíne 3. mája (podľa potreby aj 4. mája) a v druhom termíne 10. mája (podľa potreby aj 11. mája) 2021. Talentové prijímacie skúšky sa budú v prvom termíne konať 5. mája (podľa potreby aj 6. a 7. mája) a v druhom termíne 12. mája (prípadne aj 13. a 14. mája) 2021.

          • Zbierka pre seniorov

          • Koľko lásky sa zmestí ....

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do peknej predvianočnej akcie pre našich seniorov. Bohatých balíčkov prišlo do dnešného dňa 60.  VEĽKÁ VĎAKA!

          • ENTER pre školy

          • Aj naša škola sa do výzvy zapojila a úspešne.

            ENTER pre školy 2020 – Digitálna generácia

            Cieľom grantového programu je sprístupniť žiakom a žiačkam druhého stupňa základných škôl a žiakom stredných škôl hravou, zaujímavou a interaktívnou formou svet digitálnych technológií a programovania prostredníctvom micro:bitov. Micro:bity môžu byť využité nielen na hodinách informatiky, ale aj na všetkých ostatných predmetoch, pretože ich využitie je veľmi praktické a variabilné.                               

            Na zabezpečenie sád micro:bitov a ich doplnkov sme získali od nadácie 1000 €

            na náš projekt Kamarát Micro: bit.

            Tešíme sa na realizáciu projektu, v ktorom našich žiakov čaká množstvo pekných a tvorivých aktivít nielen na hodinách informatiky.

          • EKOPOSTER vyhodnotenie

          • Výsledky celoslovenskej výtvarnej súťaže 

             

                   Každoročne vyhlasuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR a organizačne  zabezpečuje mesto Trstená celoslovenskú   súťaž vo výtvarnej tvorbe kolektívov žiakov základných škôl, žiakov gymnázií s osemročným vyučovaním a žiakov ZUŠ Ekoposter.

                 Do súťaže prišlo 312 prác, ktoré vytvorilo 753 žiakov z 98 škôl. Porota mala plné ruky práce, aby si všetky diela prezrela a určila víťazov v jednotlivých kategóriách.

            Aj naši piataci sa na výtvarnej výchove do súťaže zapojili svojimi skupinovými prácami. Dve najlepšie práce sme poslali a dnes sme sa dozvedeli výsledok.

                 Obidve skupiny  obsadili 1.miesto. Blahoželáme!

            1. kategória ZŠ (žiaci 5. – 6. ročníka)

            1. miesto Monika Rumanová, Paulína Remišová, Sarah Miklošová, Michal Hladký, Samuel Moravčík      práca  Arctanic ZŠ Dolná Mariková

            1. miesto Eva Melicheríková, Anna Beranová, Marek Patáčik, Eliška Gardianová, Laura Mišejková                       práca   Zachráň sa kto môžeš! ZŠ Dolná Mariková 

             

          • Zbierka pre seniorov

          • Naša škola sa zapája do výzvy

            Naša škola sa zapája  do výzvy darčekov pre seniorov. Darčeky budú odovzdané domovu pre seniorov ZSS obce Horná Mariková, kde potešia v tejto neľahkej dobe babičky a deduškov na Mikuláša. Darčeky môžete odovzdávať u nás v škole p. uč. Vyhničkovej alebo Melicheríkovej do 2. 12. 2020. Čo a ako zabaliť je podrobnejšie popísané  na stránke   https://www.kolkolasky.sk/. Ďakujeme.

          • 1. stupeň sa 3.11.2020 vracia do školy

          • Od utorka začíname opäť s prezenčnou výučbou na 1. stupni. 1.11. 2020 bolo zverejnené nové vyhlásenie o bezinfekčnosti, preto nepoužívajte to, ktoré Vám bolo zaslané v správe, ale nasledovné tlačivo dolu na stránke: https://www.minedu.sk/aktualne-opatrenia-v-suvislosti-s-celoplosnym-testovanim-spolocna-zodpovednost/ (v prílohe tu dolu)   .  Taktiež prosím zákonných zástupcov rodičov, ktorých dieťa nenastúpi do školy a stravuje sa , aby si nezabudli u vedúcej ŠJ odhlásiť obedy na t. č.042/4356550 ráno od 7.00 do 7.15 hod. 

          • 2. stupeň informácia

          • Žiaci 5.-9. od pondelka prechádzajú na dištančné vzdelávanie

            Na základe uznesenia vlády od pondelka 26. októbra 2020 ostávajú otvorené materské školy a prvý stupeň základných škôl. Druhý stupeň základných škôl teda aj žiaci 5.ročníka prechádzajú na dištančné vzdelávanie. ŠKD v našej škole je stále zatvorené až do získania výsledkov testov na Covid 19 u žiakov 2.A a pedagógov.

          • Prerušenie vyučovania

          • Vážení rodičia,

            oznamujeme Vám, že ŠKD nebude v prevádzke od 23.10.2020 (vrátane) až do odvolania.

            Žiaci 6. - 9. ročníka zostávajú z prevádzkových dôvodov až do odvolania doma.

          • Zmena e-mailovej adresy

          • Naša škola má novú adresu    dolnamarikovazs@gmail.com

            Nakoľko Slovak Telekom, a.s. už nebude prevádzkovať služby našej elektronickej pošty, naša adresa zsdmarikova@stonline.sk  je už neplatná. Kontaktujte nás na novej adrese   dolnamarikovazs@gmail.com.

          • Školská jedáleň

          • OZNAM

            Vedúca ŠJ oznámuje stravníkom, že stravné za mesiac OKTÓBER 2020 sa vyberá v dňoch 24.09. - 28.09.2020 (štvrtok, piatok, pondelok).

             

            MŠ - predškoláci   20 dní x 1,00 € = 20,00 €

            MŠ - ostatné deti   20 dní x 2,20 € = 44,00 €

            1. - 4. roč. ZŠ        20 dní x 0,75 € = 15,00 €

            5. - 9. roč. ZŠ        20 dní x 0,78 € = 15,60 €

          • ŠKD - tel. číslo

          • Oznam

            Prosíme rodičov, aby počas neprítomnosti pani vychovávateľky Márie Macurovej volali do ŠKD na t. č.: 0951 422 528.

          • ŠKD

          • Oznam

            Podľa manuálu ministerstva školstva v čase do 14.9.2020, nie je možné spájať žiakov z rôznych tried a podľa možností neorganizovať činnosť v ŠKD v zberných skupinách. Preto aj v našej škole bude ŠKD v prevádzke až od 16. 9. 2020.

          • Školská jedáleň

          •  OZNAM STRAVNÍKOM

            Vedúca školskej jedálne oznamuje záujemcom o stravovanie, aby sa u nej prihlásili telefonicky do piatku 28. 8. 2020. V stredu im budú odovzdané aj zápisné lístky, ktoré vyplnené a podpísané treba odovzdať v ŠJ  do 4. 9. 2020.   V dňoch  3. a 4. 9. 2020 nebude vydávaná žiakom ZŠ strava.  Vyučovanie počas nich bude skrátené na 4 hodiny. V týchto dňoch budú prebiehať didaktické a účelové cvičenia v prírode  a z tohto dôvodu by sa organizačne nedalo dodržať hygienické nariadenia proti šíreniiu COVID 19, aby sa v čase obedu nemiešali  v jedálni žiaci z viacerých tried. 

             

          • Slávnostné ukončenie školského roku

          • Oznam

                  Slávnostné ukončenie školského roku 2019/20 sa uskutoční v utorok 30.6. od 7.30 hod do 9.00 hod. V prípade priaznivého počasia sa stretneme na školskom ihrisku, tak ako zvyčajne. Z dôvodu hygienických opatrení v  prípade nepriaznivého počasia budú žiaci v triedach a vyhodnotenie roku bude prebiehať cez školský rozhlas. Ocenenie žiakov a rozlúčka prebehne na dolnej chodbe pred riaditeľňou.  Žiaci, ktorí nenastúpili na vzdelávanie, sa môžu ukončenia zúčastniť, len ak si so sebou prinesú  originál podpísané a vytlačené vyhlásenie o zdravotnom stave. Títo žiaci prinesú  všetky učebnice na odovzdanie 29. 6. v pondelok pri vchode do budovy školy v čase od 9.00 do 12.00 hod. Žiaci, ktorí neprinesú v posledný deň vyhlásenie o zdravotnom stave, vysvedčenie si vyzdvihnú 30. 6. v čase od 9.00 hod do 11.00 hod za dodržania všetkých hygienických opatrení, s minimálnym kontaktom a zdržia sa len na  nevyhnutný čas odovzdania , bez možnosti vstúpiť do školy.  

          • Objednávka pomôcok

          •  

            Budúci prváci i ostatné ročníky

             

            Vážení rodičia v spolupráci s firmou Daffer si môžete na nasledujúcom linku zadovážiť sady zošitov pre prvákov  i ostatné ročníky a to nasledujúcimi spôsobmi:

            1. Zoznam si pozriete a sami podľa neho nakúpite v papiernictve.

            2. Ak si objednáte pomôcky do 31.7. tak si ich môžete dať poslať  zdarma do školy , bez povinnosti platby kuriérom - prosíme vyznačiť v objednávke.

            3. Ak by sa vám ani jeden spôsob nepodaril zrealizovať, pošlite nám na školský mail svoju objednávku a my ju zrealizujeme. Tento spôsob využite len v prípade núdze, nakoľko by sme sa radi vyhli vyberaniu hotovosti z dôvodu bezpečnostných opatrení.

            Pre objednávku kliknite na nasledujúci odkaz:

            https://www.daffer.sk/15802

             

             

             

          • 3. ročník - nácviky pred 1. Sv. Prijímaním

          • Povinné nácviky pred prvým sv. prijímaním budú 3x v júli: 1.7.2020 - 8.7.2020 - 15.7.2020 v stredy večer po sv. omšiach. Odporúča sa účasť na sv. omši v kostole, ktorá začína 17.30hod (ak nie je vážny dôvod neúčasti). Vstup s rúškom na tvári. Dieťa s doprovodom aspoň jedného zákonného zástupcu.

    • Kontakty

      • Základná škola, Dolná Mariková 470
      • 042/4356173, 0907920541
      • Dolná Mariková 470, 018 02 Slovakia
      • 36125822
      • Mgr. Ivana Markovičová
      • vedúca ŠJ Marcela Opoldíková 0424356550
      • 0951422528
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje