• Náboženská výchova - 3. ročník

          • Vyhodnotenie úlohy z 3. veľkonočnej nedele - pracovného listu

            Milé deti, splnili Ste si úlohu 9 žiaci. Ďakujem Vám aj Vašim rodičom za ich ochotu pri vypracovaní Vašich milých povinností - radostí. Odmena Vás čaká u mňa v podobe samolepiek s veľkonočnou tématikou - Pána Ježiša Dobrého pastiera. 

          • Náboženská výchova - 8. ročník - prihláška na birmovku

          • Záujemcovia z ôsmeho ročníka Základnej školy v Dolnej Marikovej o birmovku vo Farnosti Dolná Mariková spolu s tohtoročnými deviatkami sa prihlasujte do konca júna 2020.

            Milí žiaci 8. ročníka Základnej školy v Dolnej Marikovej!

            Kto z Vás pomýšla prijať sviatosť birmovania spolu s tohtoročnými diatakmi v najbližšom období, môže sa prihlásiť do konca júna 2020. Je vhodné sa porozprávať so svojimi rodičmi- zákonnými zástupcami o prijatí Sviatosti birmovania. Prihlášku si vyplňte, všetky kolónky, ktoré sa Vás dotýkajú, dátum krstu zistím podľa toho, ako uvediete, kde ste boli krstení. Ak viete, môžete dopísať dátum aj miesto krstu. Každú nevyplnenú kolónku budem po Vás žiadať opätovne vyplniť. Napíšte aj svoj e-mail. Čím skôr sa prihlásite, tým skôr začne príprava a skôr aj skončí. Prihlaska_na_pripravu_-_birmovanie_Dolna_Marikova.doc 

            Prihlášku je možné si aj individuálne vyzdvihnúť v predsieni kostola na stolíku, kde sú tlačoviny. Kostol je cez deň otvorený na osobnú modlitbu od 9.00hod - 19.00hod. 

          • Stanovisko k hodnoteniu

          • Hodnotenie žiakov a pravidlá spolupráce

            Milí žiaci a rodičia, ocitli sme sa v situácii, kedy je na všetkých účastníkov vzdelávacieho procesu v domácom prostredí vyvíjaný určitý tlak a nepohodlie. Naša škola sa i tak snaží, aby príprava žiakov doma bola na požadovanej úrovni. Vychádzame v ústrety individuálnym prístupom k možnostiam každého z vás. Naši pedagógovia využívajú rôzne komunikačné kanály, vzdelávacie portály a on-line vyučovanie, prispôsobujú sa technickým podmienkam  zúčastnených v rámci svojich možností. Je to veľmi náročné pre nich, ale aj pre Vás doma. Napriek tomu si   nemôžeme  dovoliť, aby čo len jeden žiak zostal mimo prípravy a účasti na vyučovaní doma, mimo kontroly a spätnej väzby.  Na pracovnej porade naši učitelia vyjadrili spokojnosť s prístupom žiakov a rodičov k domácej príprave. Až na zopár jednotlivcov, všetky deti zodpovedne pracujú, posielajú úlohy načas. Zákonní zástupcovia týchto žiakov budú opätovne upozornení od triednych učiteľov na neplnenie si svojich povinností.      Všetci musia pristupovať k domácej príprave  s plnou vážnosťou a zodpovednosťou a pravidelne kontrolovať zadania úloh na webovej stránke školy.

                  V zmysle usmernenia na hodnotenie žiakov,  na základe získaných známok a podkladov k hodnoteniu a so súhlasom pedagógov,   budú žiaci našej školy hodnotení na konci 2. polroku na vysvedčení hodnotení známkou z každého predmetu, okrem  výchovných predmetov ( t. j.  HUV, VYV, TEV, NV, Etika Technika, Prac. vyučovanie, Fenomény sveta), ktoré budú hodnotené  slovom absolvoval.

                  Pri hodnotení budú učitelia vychádzať zo známok, ktoré žiaci  získali do obdobia, kedy bola klasifikácia zrušená a taktiež z hodnotenia kvalitatívnej úrovne domáceho štúdia žiakov. Kvalita práce a úrovne vypracovania zadaných úloh bude okrem slovnej, či písomnej  spätnej väzby  hodnotená i nasledovne : úlohu splnil , splnil čiastočne, nesplnil.

                     Hodnotenie bude vychádzať taktiež z dodržiavania termínov na odovzdanie zadaných úloh. Pokiaľ žiak nemôže zo závažných dôvodov odovzdať úlohy alebo preukázať ich splnenie  v termíne, ktorý určil pedagóg, zákonný zástupca o tom v čo najkratšom možnom čase informuje triedneho učiteľa.  Učiteľ nie je povinný opakovane upozorňovať žiakov na neodovzdané úlohy a práce, ktoré boli zadané s termínom odovzdania.

                  Žiacke práce a súbory musia byť označené menom žiaka a triedou a dátumom , aby ich pedagóg mohol identifikovať.

                  Cvičenia a námety , ktoré sú zadávané z výchovných predmetov  sú dobrovoľné a majú deti motivovať k pohybu, psychohygiene a tvorivosti , nakoľko trávia pri počítačoch veľa času.

                Nik z nás nevie, ako dlho budeme v tomto náročnom  režime ešte pracovať. Preto vám všetkým i učiteľom prajem veľa síl, energie, tvorivosti, trpezlivosti a predovšetkým dobré zdravie .

            Mgr. Ivana Markovičová, RŠ ZŠ

          • Náboženská výchova pre 3. ročník - 20.4. -24.4.2020

          • Prečítajte si evanjelium 3. veľkonočnej - biblickej nedele a vyplňte bublletin. 

            Spoznali ho pri lámaní chleba                                                                        Lk 24, 13-35

             

            V ten deň išli dvaja z nich do dediny zvanej Emauzy, ktorá bola od Jeruzalema vzdialená šesťdesiat stadií, a zhovárali sa o všetkom, čo sa prihodilo. Ako sa tak zhovárali a spoločne uvažovali, priblížil sa k nim sám Ježiš a išiel s nimi. Ich oči boli zastreté, aby ho nepoznali. I spýtal sa ich: „O čom sa to cestou zhovárate?“ Zastavili sa zronení a jeden z nich menom Kleopas, mu povedal: „Ty si vari jediný cudzinec v Jeruzaleme, ktorý nevie, čo sa tam stalo v týchto dňoch?“ On im povedal: „A čo?“ Oni mu vraveli: „No s Ježišom Nazaretským, ktorý bol prorokom, mocným v čine i v reči pred Bohom aj pred všetkým ľudom; ako ho veľkňazi a naši poprední muži dali odsúdiť na smrť a ukrižovali. A my sme dúfali, že on vykúpi Izrael. Ale dnes je už tretí deň, ako sa to všetko stalo. Niektoré ženy z našich nás aj naľakali. Pred svitaním boli pri hrobe, a keď nenašli jeho telo, prišli a tvrdili, že sa im zjavili anjeli a hovorili, že on žije. Niektorí z našich odišli k hrobu a zistili, že je to tak, ako vraveli ženy, ale jeho nevideli.“ On im povedal: „Vy nechápaví a ťarbaví srdcom uveriť všetko, čo hovorili proroci! Či nemal Mesiáš toto všetko vytrpieť, a tak vojsť do svojej slávy?“ A počnúc od Mojžiša a všetkých Prorokov, vykladal im, čo sa naňho v celom Písme vzťahovalo. Tak sa priblížili k dedine, do ktorej šli, a on sa tváril, že ide ďalej. Ale oni naň naliehali: „Zostaň s nami, lebo sa zvečerieva a deň sa už schýlil!“ Vošiel teda a zostal s nimi. A keď sedel s nimi pri stole, vzal chlieb a dobrorečil, lámal ho a podával im ho. Vtom sa im otvorili oči a spoznali ho. Ale on im zmizol. Tu si povedali: „Či nám nehorelo srdce, keď sa s nami cestou rozprával a vysvetľoval nám Písma?“ A ešte v tú hodinu vstali a vrátili sa do Jeruzalema. Tam našli zhromaždených Jedenástich a iných s nimi a tí im povedali: „Pán naozaj vstal z mŕtvych a zjavil sa Šimonovi.“  Aj oni porozprávali, čo sa im stalo cestou a ako ho spoznali pri lámaní chleba.

             

            Dnes počúvame úryvok, v ktorom nám evanjelista Lukáš rozpráva o stretnutí Vzkrieseného s učeníkmi, kráčajúcimi cestou do Emauz. Boli to dvaja neznámi učeníci, ktorí predstavujú každého z nás.

            Všetko sa odohráva v jedinom dni (porov. Lk 24,13), teda v deň Ježišovho vzkriesenia. Je to deň naozaj plný udalostí: všetko začalo ráno, nájdením prázdneho hrobu, ku ktorému prišli ženy za úsvitu (porov. Lk 24,1-8).  Je to jediný a jedinečný deň nového stvorenia (porov. Gn 1,5), deň bez konca, v ktorom existuje aj naše súčasné dnes; deň, z ktorého sa stáva deň Pána, nedeľa. Preto sa kresťanské spoločenstvá každú nedeľu zhromažďujú, aby si spoločne pripomínali vzkriesenie.

             Knihy Svätého písma privádzajú ku Kristovi, ktorý na ne zase vrhá svetlo, pretože on je definitívnym vysvetlením zjavenia: Sväté písmo nachádza svoj stred vo veľkonočnom naplnení, v Ježišovom utrpení, smrti a vzkriesení, ktoré je vyvrcholením jeho celého života.

            To je aj dôvod, prečo cirkev tieto gestá uchováva ako prevzácny poklad a opakuje ich vždy pri slávení Pánovej pamiatky. 

            Táto mimoriadna pasáž evanjelia ukazuje, že Božie slovo obsiahnuté vo Svätom písme, Eucharistia a spoločenstvo veriacich sú prednostnými miestami, kde sa zjavuje vzkriesený Kristus. Súhrnom toho všetkého je eucharistické zhromaždenie v deň Pána – v nedeľu! Tam spoznávame a oslavujeme Vzkrieseného ako Živého, ako toho, kto aj dnes dáva život tým, ktorí k nemu priľnú.

            Spracované podľa Hlásej Slovo, autor: Enzo Bianchi

            22_BULLETIN_-3_VELKONOCNA_NEDELA_B_(1).pdf

            V každej sv. omši počúvame Božie slovo, ktoré nám čítajú miništranti a pán farár. Pán farár vysvetľuje Božie slovo - Sväté Písmo v homílii - kázni. Pri čítaní Evanjelia v kostole vždy stojíme na znak úcty k slovám, v ktorých k nám Ježiš hovorí. Sme pripravení slová vypočuť aj uskutočniť. 

            Svätá omša sa skladá z dvoch hlavných častí: Bohoslužba slova a Bohoslužba obety. Bohoslužba obety, to je druhá časť sv. omše, v ktorej prijímame Eucharistiu - Sväté prijímanie. Emauzský učeníci spoznali Pána Ježiša až v tejto druhej časti, keď im dával chlieb do rúk. Po celú cestu ho počúvali, On im Božie slovo vysvetľoval. Oni vedeli povedať: „Či nám nehorelo srdce, keď sa s nami cestou rozprával a vysvetľoval nám Písma?“ . Pri počúvaní Ježišových slov cítili v sebe radosť a nadšenie pre Božie veci. A to môžeme zažiť aj my pri počúvaní a čítaní sv. Písma. 

            Úloha: Zistite, či máte doma Sväté Písmo - (Nový zákon). Stačí aj foto. Napíšte, kto si z neho u Vás doma z neho číta :) Odpovede mi môžete poslať na e-mail: fara.dolnamarikova@gmail.com.

          • Náboženská výchova pre 4. ročník – 20.4.-24.4.2020

          • Prečítajte si evanjelium nasledujúcej nedele a vyplňte bulletin.

             

            Spoznali ho pri lámaní chleba                                                                        Lk 24, 13-35

             

            V ten deň išli dvaja z nich do dediny zvanej Emauzy, ktorá bola od Jeruzalema vzdialená šesťdesiat stadií, a zhovárali sa o všetkom, čo sa prihodilo. Ako sa tak zhovárali a spoločne uvažovali, priblížil sa k nim sám Ježiš a išiel s nimi. Ich oči boli zastreté, aby ho nepoznali. I spýtal sa ich: „O čom sa to cestou zhovárate?“ Zastavili sa zronení a jeden z nich menom Kleopas, mu povedal: „Ty si vari jediný cudzinec v Jeruzaleme, ktorý nevie, čo sa tam stalo v týchto dňoch?“ On im povedal: „A čo?“ Oni mu vraveli: „No s Ježišom Nazaretským, ktorý bol prorokom, mocným v čine i v reči pred Bohom aj pred všetkým ľudom; ako ho veľkňazi a naši poprední muži dali odsúdiť na smrť a ukrižovali. A my sme dúfali, že on vykúpi Izrael. Ale dnes je už tretí deň, ako sa to všetko stalo. Niektoré ženy z našich nás aj naľakali. Pred svitaním boli pri hrobe, a keď nenašli jeho telo, prišli a tvrdili, že sa im zjavili anjeli a hovorili, že on žije. Niektorí z našich odišli k hrobu a zistili, že je to tak, ako vraveli ženy, ale jeho nevideli.“ On im povedal: „Vy nechápaví a ťarbaví srdcom uveriť všetko, čo hovorili proroci! Či nemal Mesiáš toto všetko vytrpieť, a tak vojsť do svojej slávy?“ A počnúc od Mojžiša a všetkých Prorokov, vykladal im, čo sa naňho v celom Písme vzťahovalo. Tak sa priblížili k dedine, do ktorej šli, a on sa tváril, že ide ďalej. Ale oni naň naliehali: „Zostaň s nami, lebo sa zvečerieva a deň sa už schýlil!“ Vošiel teda a zostal s nimi. A keď sedel s nimi pri stole, vzal chlieb a dobrorečil, lámal ho a podával im ho. Vtom sa im otvorili oči a spoznali ho. Ale on im zmizol. Tu si povedali: „Či nám nehorelo srdce, keď sa s nami cestou rozprával a vysvetľoval nám Písma?“ A ešte v tú hodinu vstali a vrátili sa do Jeruzalema. Tam našli zhromaždených Jedenástich a iných s nimi a tí im povedali: „Pán naozaj vstal z mŕtvych a zjavil sa Šimonovi.“  Aj oni porozprávali, čo sa im stalo cestou a ako ho spoznali pri lámaní chleba.

             

            Dnes počúvame úryvok, v ktorom nám evanjelista Lukáš rozpráva o stretnutí Vzkrieseného s učeníkmi, kráčajúcimi cestou do Emauz. Boli to dvaja neznámi učeníci, ktorí predstavujú každého z nás.

            Všetko sa odohráva v jedinom dni (porov. Lk 24,13), teda v deň Ježišovho vzkriesenia. Je to deň naozaj plný udalostí: všetko začalo ráno, nájdením prázdneho hrobu, ku ktorému prišli ženy za úsvitu (porov. Lk 24,1-8).  Je to jediný a jedinečný deň nového stvorenia (porov. Gn 1,5), deň bez konca, v ktorom existuje aj naše súčasné dnes; deň, z ktorého sa stáva deň Pána, nedeľa. Preto sa kresťanské spoločenstvá každú nedeľu zhromažďujú, aby si spoločne pripomínali vzkriesenie.

             Knihy Svätého písma privádzajú ku Kristovi, ktorý na ne zase vrhá svetlo, pretože on je definitívnym vysvetlením zjavenia: Sväté písmo nachádza svoj stred vo veľkonočnom naplnení, v Ježišovom utrpení, smrti a vzkriesení, ktoré je vyvrcholením jeho celého života.

            To je aj dôvod, prečo cirkev tieto gestá uchováva ako prevzácny poklad a opakuje ich vždy pri slávení Pánovej pamiatky. 

            Táto mimoriadna pasáž evanjelia ukazuje, že Božie slovo obsiahnuté vo Svätom písme, Eucharistia a spoločenstvo veriacich sú prednostnými miestami, kde sa zjavuje vzkriesený Kristus. Súhrnom toho všetkého je eucharistické zhromaždenie v deň Pána – v nedeľu! Tam spoznávame a oslavujeme Vzkrieseného ako Živého, ako toho, kto aj dnes dáva život tým, ktorí k nemu priľnú.

            Spracované podľa Hlásej Slovo, autor: Enzo Bianchi

            22_BULLETIN_-3_VELKONOCNA_NEDELA_B_(1).pdf

            V každej sv. omši počúvame Božie slovo, ktoré nám čítajú miništranti a pán farár. Pán farár vysvetľuje Božie slovo - Sväté Písmo v homílii - kázni. Pri čítaní Evanjelia v kostole vždy stojíme na znak úcty k slovám, v ktorých k nám Ježiš hovorí. Sme pripravení slová vypočuť aj uskutočniť. 

            Svätá omša sa skladá z dvoch hlavných častí: Bohoslužba slova a Bohoslužba obety. Bohoslužba obety, to je druhá časť sv. omše, v ktorej prijímame Eucharistiu - Sväté prijímanie. Emauzský učeníci spoznali Pána Ježiša až v tejto druhej časti, keď im dával chlieb do rúk. Po celú cestu ho počúvali, On im Božie slovo vysvetľoval. Oni vedeli povedať: „Či nám nehorelo srdce, keď sa s nami cestou rozprával a vysvetľoval nám Písma?“ . Pri počúvaní Ježišových slov cítili v sebe radosť a nadšenie pre Božie veci. A to môžeme zažiť aj my pri počúvaní a čítaní sv. Písma. 

            Úloha: Zistite, či máte doma Sväté Písmo - (Nový zákon). Stačí aj foto. Napíšte, kto si z neho u Vás doma z neho číta :) Odpovede mi môžete poslať na e-mail: fara.dolnamarikova@gmail.com.

          • Náboženská výchova pre 2. ročník – 20.4.-24.4.2020

          • Prečítajte si evanjelium na 3. veľkonočnú nedeľu a vyplňte cestičku pre učeníkov Pána Ježiša

            Milí moji druháci!

            Nasledujúca nedeľa bude 3. veľkonočná nedeľa. V kostole sa číta evanjelium o stretnutí Ježiša s dvoma jeho učeníkmi, ktorí putovali do dedinky Emauzy. Na ceste stretli iného pútnika, ale nespoznali, že to bol Pán Ježiš. Pán Ježiš sa im dal spoznať počas celej ich púte do Emauzy, rozprával im o Svätom Písme, čo všetko o ňom je tam napísané a nakoniec pri večeri, keď lámal chlieb a im ho podával, ho spoznali. Natešení to prišli povedať ostatným učeníkom a apoštolom do Jeruzalema.

            Táto nedeľa sa volá aj biblická nedeľa. A to preto, lebo sám Ježiš vysvetľuje Bibliu svojím učeníkom.

            Prečítajte si evanjelium  a vyplňte cestičku učeníkom do Emauzy.

            Pekný víkend Vám prajem. Váš farárko.

            3-velkonoc-nedela-a-pl_(1).pdf​​​​​​​ 

          • Usmernenie na hodnotenie

          • Usmernenie na hodnotenie žiakov základných škôl v čase mimoriadnej situácie, spôsobenej prerušením vyučovania v školách v školskom roku 2019/2020   (aktualizované 20.04.2020)

            22. 4. 2020  sa uskutoční pracovná porada, na ktorej bude vzdelávanie žiakov a hodnotenie žiakov v zmysle tohto usmernenia  prerokované a aplikované na podmienky našej základnej školy. So závermi budete na našej stránke oboznámení tento týždeň.

             

          • Oznam pre 8.A

          • Milí ôsmaci, CPPP a P v Považskej Bystrici vám ponúka online poradenstvo pri výbere povolaní cez aplikáciu ZOOM.

            Uvedená online beseda s pani špeciálnou pedagogičkou Annou Konrádovou sa v prípade Vášho záujmu uskutoční dňa 29.4.2020 o 14:00. Váš záujem mi zašlite na bezkriedy ( prípadne messenger) prosím aj s podpisom rodiča. (na papieri napísané a odfotené: Súhlasím aby sa moje dieťa (meno) , zúčastnilo online besedy - Výber povolania, kde a podpis).                                                                                                                Pre túto besedu je potrebné do počítača stiahnúť a nainštalovať uvedenú aplikáciu Zoom.                                    V prípade že ju ešte nemáte:

            Návod na stiahnutie je tu:

            https://touchit.sk/zoom-video-konferencia-zrozumitelne-ako-sa-spojit-so-ziakmi-a-prezentovat-online-navod-pre-ucitelov-aj-ziakov/284463

            Stiahnúť si ju môžete tu:https://www.zoom.us/download#client_4meeting - sťahujete Zoom Client for Meetings                                                                                                                                                                      Ulčáková

             

          • Oznam pre 9.A a 9.B

          • Milí žiaci 9. ročníka v týždni od 20.4. - 24.4.2020 mi prosím nahláste prípadné zmeny Vášho záujmu o štúdium na stredných školách (odbory, SŠ). Neskôr to už nebude možné.

            Na podpis riaditeľovi školy prihlášku rodič podáva do 15.5.2020. Na príslušné SŠ sa prihlášky odosielajú do 21.5.2020. Potvrdenie od lekára v tejto situácii nie je potrebné.  Je však nutné, aby prihlášku podpísali v najlepšom prípade obaja vaši rodičia a vy, ak to nie je možné je potrebný  jeden z rodičov a dieťa.

            Podpisovanie prihlášok sa uskutoční 4.5.2020 od 14:00 do 16:00 pre 9.A  a 5.5.2020 od 14:00 do 16:00 pre 9.B v ZŠ Dolná Mariková v koridore pri vchodových dverách. Je nutné mať so sebou ochranné rúško a vlastné písacie potreby. Podpisovanie bude prebehať individuálne podľa časového rozpisu na ktorom sa dohodneme. Zároveň si rodičia prevezmú zápisné lístky na stredné školy.                                          Ulčáková            

          • Náboženská výchova - 4. ročník

          • Vytlačte si pracovný list, pozorne si ho prečítajte a doplňte osemsmerovku. 

            Pekný deň Vám prajem milé deti, moji štvrtáci!

            Dho sme sa nevideli, ale dúfam, že sa modlíte a sv. omše sledujete cez TV LUX https://www.tvlux.sk/content/slide/383. Môžete takto sledovať každú nedeľu, aj cez deň sv. omše. 

            Kostolík býva otvorený cez deň. Aj tu sa dá pomodliť. 

            Nedeľu, ktorá je pred nami sa volá Nedeľa Božieho Milosrdenstva. Boh je k nám dobrý. Má nás rád. Odpúšťa nám rád naše hriechy, zlé skutky, ak ich úprimne vyznávame, ľutujeme a túžime sa polepšiť. Na druhej strane pracovného listu je návod na modlitbu Ruženca Božieho milosrdenstva- tzv. Korunka. Poproste rodičov, aby sa ju s Vami pomodlili. 

            Vytlačte si pracovný list a vyplňte osemsmerovku. Na email: fara.dolnamarikova.sk mi môžete poslať vylúštenú, ofotenú, ako viete. 2-velkonoc-nedela-pl.pdf 

            Pekný deň Vám a Vašim rodičom prajem. 

            Pozdravujem Vás z fary, Váš pánko Ľubomír Vavro.

          • Náboženská výchova 9. ročník

          • Prihláška na birmovku

            Prihlaska_na_pripravu_-_birmovanie_Dolna_Marikova.doc 

            Pozdravujem Vás moji deviataci. Hoci sa málo vidíme, nestretávam Vás všetkých, myslím na Vás a rád na Vás spomínam. Modlitím sa za Vás.  V nedele služím svoje súkromné sv. omše, obetujem ich za Vás, Vašich blízkych, rodičov. 

            Sv. omše nemávame v kostole verejné. Je zákaz slúženia verejných sv. omší z dôvodu šírenia Covid 19. Kto by sa chcel stretnúť, porozprávať, chce sa vyspovedať, prijať sv. prijímanie, je možné za dodržaní hygienických opatrení hlavného hygienika SR Mgr. RNDr. MUDr. Ján Mikas, PhD, je rodák z Dolnej Marikovej, môžete tak učiniť dohodnutím na tel. číslo 0949454499. Dávam Vám do pozornosti aj stránku farnosti:

            farnost-dolnamarikova.sk. 

            Verím, že sa budeme mať možnosť ešte stretnúť.

            Počas tohto obdobia - corona time, sledujeme sv. omše napr. cez TV Lux: https://www.tvlux.sk/content/slide/383


            Môžete uvažovať a doma s Vašimi rodičmi premýšľať a následne sa prihlásiť na prípravu na birmovku. Tlačivo si pozorne prečítajte, vyplňte, ak Ste pokrstení vo Farnosti Dolná Mariková, napíšte Dolná Mariková. Ak Ste pokrstení v inej farnosti, vypíšte kde Ste pokrstení. Vyplňte aj email, kde Vám budem posielať manuál k príprave. Neúplné tlačivá budem chcieť po Vás znova doplniť. 

             

            Pekný deň Vám prajem! Nosíme na tvárach rúška! Kto nemá, nech si požiada, rád mu ušijem :)

            PS: Správna otázka- do kedy odovzdať prihlášku? Čím skôr. Júnových kandidátov odmením hrabaním záhrady po kosení trávy. Tí, čo ju odovzdajú v júli a auguste, septembri a neskôr, tých odmením zbieraním jabĺčiek vo farskej záhrade 2x do týždňa. Ostatných poprosím priebežne raz do týždňa. :) Táto príprava bude plná nečakaných prekvapení. Tešte sa na prípravu. :)

          • Náboženská výchova - 2. ročník

          • Milé deti rodičia nech Vám vytlačia pracovný list na 2. veľkonočnú nedeľu 

            2-velkonoc-nedela-pl.pdf 

            Pozdravujem Vás deti!

            Nedeľa, ktorú budeme prežívať o dva dni sa volá Nedeľa Božieho milosrdenstva. Boh je ku nám dobrý, má nás rád. Odpúšťa nám naše zlé skutky, keď ho o to prosíme. Vytlačený pracovný list si pozorne prečítajte.

            Kto môžte, povedzte rodičom, až Vám prídu zobrať na faru, po dohode na tel. číslo 0949454499 s pánom farárom a dodržaní hygienických opatrení hlavného hygienika SR, zvyšné skladačky 3D kríža z pôstu. 

            Sv. omše v kostole nie sú dovolené z dôvodu šírenia choroby COVID 19, ale môžete ich sledovať cez kresťanskú televíziu TV Lux: https://www.tvlux.sk/content/slide/383 

            Vaší rodičia môžu sledovať oznamy pre Farnosť Dolná Mariková na stránke farnosti: farnost-dolnamarikova.sk. 

             

          • Náboženská výchova 3. ročník

          • Oznam pre rodičov prvoprijímajúcich detí ohľadom 1. svätého prijímania

            Dátum prvého svätého prijímania sme mali stanovený na 10.5.2020. Je isté, že tak skoro nám nebude dovolené slúžiť sväté omše. Vo svätej omši sa aj prijíma prvé sväté prijímanie. Ak nám vláda SR dovolí sláviť sväté omše cez leto, či začiatkom septembra, deň prvého svätého prijímanie budem uvažovať zrealizovať v septembri. Bude čas sa stretnúť počas vyučovania tak v škole ako aj na svätých omšiach v kostole v nedele, kedy by sme si dali v kostole nácviky na prvé sväté prijímanie a vyskúšam svätú spoveď, desatoro a otázky týkajúce sa zakladných vedomosti ku prvému sv. prijímaniu. Tie budem deťom priebežne zverejňovať aj tu na stránke školy ako aj na stránke Farnosti Dolná Mariková:   farnost-dolnamarikova.sk. 

            Tu nájdete aj všetky informácie ohľadom začiatku slúženia sv. omší v kostole v Dolnej Marikovej. 

            Konferencia biskupov Slovenska dišpenzovala od účasti na nedeľnej sv. omši počas trvania ochorenia COVID 19 na Slovensku. Sv. omše je možné sledovať cez kresťanskú televíziu TV Lux, kde sú sv. omše pravidelne vysielané na vysokej technickej úrovni. https://www.tvlux.sk/content/slide/383 

            Ktokoľvek sa chce niečo opýtať, môže tak spraviť e-mailom na fara.dolnamarikova@gmail.com, alebo na tel. čísle 0949454499, alebo si dohodnúť telefonicky osobné stretnutie na vzdušnom mieste pred kostolom, atď. 

            Pozdravujem Vás a teším sa na stretnutia pri dodržaní všetkých hygnienických opatrení hlavného hygienika SR.

            PaedDr. Ľubomír Vavro, farár v Dolnej Marikovej. 

    • Kontakty

      • Základná škola, Dolná Mariková 470
      • 042/4356173, 0907920541
      • Dolná Mariková 470, 018 02 Slovakia
      • 36125822
      • Mgr. Ivana Markovičová
      • vedúca ŠJ Marcela Opoldíková 0424356550
      • 0951422528
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje